Genel Kültür Soruları 1

 

1) “Sinekli Bakkal” Romanının Yazarı Aşağıdakilerden Hangisidir? 
A) Reşat Nuri Güntekin 
B) Halide Edip Adıvar 
C) Ziya Gökalp 
D) Ömer Seyfettin 
Cevap : ( B ) 

2) Aşağıda Verilen İlk Çağ Uygarlıklarından Hangisi Yazıyı İcat Etmiştir? 
A) Hititler 
B) Elamlar 
C) Sümerler 
D) Urartular 
Cevap : ( C ) 

3) Tsunami Felaketinde En Fazla Zarar Gören Güney Asya Ülkesi Aşağıdakilerden Hangisidir? 
A) Endonezya B) Srilanka C) Tayland D) Hindistan 
Cevap : ( A ) 

4) 2003 Yılında Euro Vizyon Şarkı Yarışmasında Ülkemizi Temsil Eden Ve Yarışmada Birinci Gelen Sanatçımız Kimdir? 
A) Grup Athena B) Sertap Erener C) Şebnem Paker D) Ajda Pekkan 
Cevap : ( B ) 

5) Mustafa Kemal Atatürk’ün Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl Hangisidir? 
A) Bursa B) Ankara C) İstanbul D) Gaziantep 
Cevap : ( D ) 


6)Aşağıdakilerden Hangisi Dünya Sağlık Örgütünün Kısaltılmış İsmidir? 
A) Uhw B) Unıcef C) Who D) Nato 
Cevap : ( C ) 

7)Romen Rakamında Hangi Sayı Yoktur? 
A) 0 B) 50 C) 100 D) 1000 
Cevap : ( A ) 

8)Bir Gün Kaç Saniyedir? 
A) 86000 B) 88600 C) 86400 D) 84800 
Cevap : ( C ) 

9)Üç Büyük Dince Kutsal Sayılan Şehir Hangisidir? 
A) Mekke B) Kudüs C) Roma D) İstanbul 
Cevap : ( B ) 

10)Hangi İlimizde Demiryolu Yoktur? 
A) Batman B) Kütahya C) Aydın D) Muğla 
Cevap : ( D ) 

1.     Türkiye’de Erozyonla mücadele amacıyla kurulan vakfın kısa adı nedir? (Tema) 
2.     Gece gündüz eşitliği (ekinoks) bir yılda kaç kez gerçekleşir? (2) 
3.     Nobel ödülleri hangi ülkede verilmektedir? (İsveç) 
4.     Mimar Sinan'ın Ustalık Dönemi eseri sayılan Edirne'deki eserinin adı nedir?(Selimiye) 
5.     Türkiye’nin uluslararası otomatik telefon kod numarası kaçtır?(90) 
6.     Tarihte Türk adıyla kurulan ilk devlet hangisidir?(Göktürk) 
7.     Altın Palmiye Ödülleri hangi şehrimizde verilmektedir?(Antalya) 
8.     Amerika kıtasını 2’ye ayıran önemli su geçitinin adı nedir?(Panama) 
9.     Dünyanın ilk haritasını çizen ünlü Türk denizcisi kimdir?(Piri Reis) 
10.     UEFA Kupasını alan ilk Türk takımı hangisidir?(Galatasaray) 



11)Hangi Ülkenin İki Tane Başkenti Vardır? 
A-Güney Afrika 
B-Senegal 
C-El Salvador 
D-Venezuela 
E-Kamboçya 
Cevap : ( A ) 

12)Cevdet Bey Ve Oğulları Eseri Kime Aittir? 
A-Orhan Pamuk 
B-Yahya Kemal Bayatlı 
C-Atilla İlhan 
D-Samipaşazade Sezai 
E-Ahmet Haşim 
Cevap : ( A ) 

13)Bir Sebepten Dolayı Tek Kulağına Küpe Takan Osmanlı Padişahı Kimdir? 
A-Kanuni Sultan Süleyman 
B-Yavuz Sultan Selim 
C-Orhan Bey 
D-Fatih Sultan Selim 
E-Iı.Abdülhamit 
Cevap : ( B ) 
14)Aşağıdaki Ülkelerden Hangisinin Nüfusu Daha Fazladır 
A-İspanya 
B-Fransa 
C-İngiltere 
D-Almanya 
E-Türkiye 
Cevap : ( D ) 
15) Aspirinin Hammaddesi Nedir? 
A-Söğüt 
B-Köknar, 
C-Kavak 
D-Meşe 
E-Gürgen 
Cevap : ( A ) 

Genel Kültür Soruları

 Genel Kültür Soruları 1

Genel Kültür Soruları 2

Genel Kültür Soruları 3

Genel Kültür Soruları 4

Genel Kültür Soruları 5

Copyright 2014 Genel Kültür Soruları 1. İçerik hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır.
Egitime Dair Ne varsa... by Guncel Egitim haberleri